Close Menu

    Abone olarak haber alın

    Sosyal demokrasi hareketindeki bilgileri edinin

    Bunlara da bakın

    KIRMIZI KOLTUK: DEĞİŞEN NEYDİ? 2026 MACARİSTAN SEÇİMLERİNE DAİR GÖZLEMLER

    Ekim 15, 2026

    VASEMMİSTOLİİTTO’YA YİNE MUAZZAM BİR ORAN

    Ekim 14, 2026

    YENİ SOSYAL DEMOKRAT GRUP METTE FREDERİKSEN’E MEYDAN OKUYOR

    Ekim 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    SDD
    Subscribe
    • ANASAYFA
    • HAKKIMIZDA
    • YÖNETİM
    • SDD GENÇ
    • İLETİŞİM
    SDD
    Home»Dünyadan»BMGK HAFTASINDA PES: DÜNYADA GÜVENLİK, EVDE ALIM GÜCÜ
    Dünyadan

    BMGK HAFTASINDA PES: DÜNYADA GÜVENLİK, EVDE ALIM GÜCÜ

    adminBy adminEkim 7, 2026Yorum yapılmamış3 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    AVRUPA

    PES (Avrupa Sosyalistler Partisi) Başkanı Stefan Löfven ve PES Genel Sekreteri Giacomo Filibeck, BM Genel Kurulu haftası boyunca New York’ta ilerici liderlerle bir araya geldi. Konuşmalar, görüşmeler ve kent yöneticileriyle yapılan toplantılar genelinde; demokrasiyi savunan ve insanların yaşamlarını iyileştiren uluslararası iş birliğini savundular.

    António Guterres’in Genel Sekreter olarak BM Genel Kurulu’na hitap ettiği son konuşması toplantının ana hatlarını belirledi. Görev süresi yıl sonuna kadar devam eden Guterres; barış, sürdürülebilir kalkınma ve insan haklarından vazgeçmeme taahhüdünde bulundu. Uluslararası hukukun baskı altında olduğu bir dönemde verdiği mesaj, gücün kurallarla sınırlandırıldığı bir dünyayı savunma çağrısı niteliğindeydi.

    Genel Kurul’da ilerici liderler, kurallara dayalı uluslararası düzeni savundular; uluslararası hukuk ihlallerine, insanların haklarına ve onuruna yönelik saldırılara karşı seslerini yükselttiler. Bizi koruyan kurallar, özellikle baskı altında olduklarında onları savunma kararlılığımıza bağlıdır. Bugün yapacağımız seçimler, çocuklarımızın devralacağı dünyayı şekillendirecektir.

    İlerici liderlik kentlerimizde başlar. New York’taki Urban 20 Zirvesi’nde Belediye Başkanı Zohran Mamdani; Emmanuel Grégoire (Paris Belediye Başkanı), Jaume Collboni (Barselona Belediye Başkanı), Roberto Gualtieri (Roma Belediye Başkanı), Bev Craig (Manchester Belediye Başkanı) ve Femke Halsema (Amsterdam Belediye Başkanı) dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından kent liderlerini bir araya getirdi. İlerici kent liderleri ön saflarda yer alıyor: konut krizini ele alıyor, temiz ve adil bir dönüşüme öncülük ediyor, insanları koruyor ve yerel demokrasiyi savunuyorlar. Avrupa’dan dünyanın dört bir yanındaki kentlere kadar, insanların yaşadığı yerlerde somut sonuçlar üreten küresel taahhütler çağrısında bulunuyorlar. Sınırların ötesinde, kentlerinde değişimi gerçekleştirme konusunda aynı kararlılığı paylaşıyorlar.

    İlericiler için demokrasiyi savunmak, insanların her gün karşılaştığı baskılara yanıt üretmekle el ele gider. New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir ekonomi forumunda PES Başkanı Stefan Löfven ve PES Genel Sekreteri Giacomo Filibeck; çoğunluk için işleyen bir ekonominin nasıl inşa edileceğini tartışmak üzere İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, Barbados Başbakanı Mia Amor Mottley, Avrupa Konseyi Başkanı António Costa ve diğer ilerici liderlerle bir araya geldi.

    Pedro Sánchez tartışmayı ailelerin yakından bildiği sorulara getirdi: Bir ev alabilecek ya da kiralayabilecek gücüm var mı? Çocuklarımı büyütebilecek miyim? Faturalarımı ödeyebilecek miyim? António Costa ise bu yanıtların demokrasi açısından neden önemli olduğunu ortaya koydu: İnsanlar ekonominin artık kendileri için işlemediğini hissettiklerinde, kurumlara ve geleceğe olan güvenlerini kaybederler. António Costa’ya göre, dünyadaki barış ve güvenlik, evdeki ekonomik ve sosyal güvenlikle el ele gitmelidir. İnsanların hayatını değiştirme gücü aynı zamanda demokrasinin gücüne de bağlıdır. Prof. Gloria J. Browne-Marshall ile daha adil bir toplum için protestolar ve hareketler üzerine yaptığı sohbette Stefan, demokratik haklar ile işçi hakları arasında doğrudan bir bağ kurdu.

    PES Başkanı Stefan Löfven şunları söyledi:

    “Demokrasi ve işçiler bir bütündür. İşçileri ezerseniz, güçlü bir demokrasiye sahip olamazsınız. Güçlü bir demokrasi ise insanların her gün karşılaştığı sorulara yanıt vermelidir: Bir konut karşılayıp karşılayamayacakları, çocuklarını büyütüp büyütemeyecekleri ve faturalarını ödeyip ödeyemeyecekleri. Küresel İlerici Seferberlik ruhuyla, paylaştığımız değerleri insanların günlük yaşamlarında daha fazla güvenlik sağlayan çözümlere dönüştürmek için sınırlar ötesinde birlikte çalışmalıyız.”

    New York’taki bu buluşma, sınırlar ötesinde ilericiler arasındaki bağları güçlendirmeye ve aşırı sağın yükselişine yanıt vermeye yönelik daha geniş kapsamlı bir çabanın parçasıdır.

    Birleşmiş Milletler Guterres insan hakları İşçi Hakları Konut Krizi New York Sürdürülebilir Kalkınma Urban 20 Zirvesi
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Previous ArticleİNGİLTERE BAŞBAKANI ANDY BURNHAM PARTİSİNİN YILLIK KONFERANSINA OLUMLU BİR HAVA GETİRİYOR ANCAK ZORLU KARARLAR KAPIDA
    Next Article HİPKİNS SEÇİLİRSE İLK 100 GÜNDE ÜCRET EŞİTLİĞİ DEĞİŞİKLİKLERİNİ GERİ ALMA SÖZÜ VERDİ
    admin
    • Website

    Related Posts

    VASEMMİSTOLİİTTO’YA YİNE MUAZZAM BİR ORAN

    Ekim 14, 2026

    YENİ SOSYAL DEMOKRAT GRUP METTE FREDERİKSEN’E MEYDAN OKUYOR

    Ekim 14, 2026

    GENİŞ CEPHENİN DÖRT PARTİSİNDEN ADA COLAU’YA HÜKÜMET BAŞKANLIĞI ADYLIĞI

    Ekim 14, 2026

    SANSÜR KORKUNUN, BASKI ÇARESİZLİĞİN İTİRAFIDIR. ÖZGÜR BASINI SUSTURAMAZSINIZ, GERÇEĞİ KARARTAMAZSINIZ

    Ekim 14, 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    Demo
    Our Picks
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo
    Don't Miss
    Etkinlik

    KIRMIZI KOLTUK: DEĞİŞEN NEYDİ? 2026 MACARİSTAN SEÇİMLERİNE DAİR GÖZLEMLER

    By adminEkim 15, 20260

    Hacettepe Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre SARAL’ın konuşmacı olduğu “Değişen Neydi? 2026 Macaristan Seçimlerine Dair…

    VASEMMİSTOLİİTTO’YA YİNE MUAZZAM BİR ORAN

    Ekim 14, 2026

    YENİ SOSYAL DEMOKRAT GRUP METTE FREDERİKSEN’E MEYDAN OKUYOR

    Ekim 14, 2026

    GENİŞ CEPHENİN DÖRT PARTİSİNDEN ADA COLAU’YA HÜKÜMET BAŞKANLIĞI ADYLIĞI

    Ekim 14, 2026

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from SmartMag about art & design.

    SDD sosyal demokrasinin ülkemiz koşullarında değerlendirilip geniş toplum kesimlerinde yaygınlaştırılmasına ve katılımcı demokrasinin her alanda gelişimine katkı sağlamak amacıyla 1998 yılında kuruldu.

    E-posta: sddgnlmrkz@gmail.com
    Telefon: 0312 419 52 95

    Etiket bulutu
    Adalet AfD Almanya Birleşmiş Milletler Burnham canan kaftancıoğlu chp demokrasi ekonomi ersin kalaycıoğlu fuat keyman Göç Politikası gıda Hükümet Programı ilter turan insan hakları kadın Kentsel Dönüşüm Konser Konut Konut Krizi kriz Kuraklık maliye New York otoriter popülizm Parti Programı PASOK Sami Doğan Sağlık sdd SDD Yönetim Kurulu Selin Sayek Böke sencer ayata seçim Sosyal Demokrasi Sosyal Demokrasi Derneği sosyal demokrasi sempozyumu Sosyal Demokrat SPD Vergi yoksulluk ücret eşitliği İsveç İşçi Partisi
    Son yorumlar
    • Özgür Özel: Düşüncenin oluşumu ve gelişimi; doğru eleştiriler için SDD çok önemli için memet salim çetin
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • Dernek Tüzüğü
    • KVKK
    • ÜYELİK FORMU
    • FES DESTEĞİ
    © 2026 Tasarım çalışmaları Curnata Dijital.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Mobil sürüme git