2021 İnsan Hakları Ödülü Türk Tabipleri Birliği’ne veriliyor

Sosyal Demokrasi Derneği 2021 İnsan Hakları Ödülü Türk Tabipleri Birliği’ne veriliyor.

Sosyal Demokrasi Derneği’nin her yıl insan hakları alanında yaptığı çalışmalar veya bu alanda verdiği mücadele ve insan hakları konusundaki duyarlılıklarıyla öne çıkan kişi veya kurumlara verdiği “SDD İnsan Hakları Ödülü”’nün 2021 yılı için Türk Tabipleri Birliği’ne veriliyor.

SDD 2021 İnsan Hakları Ödülü Türk Tabipleri Birliği’ne veriliyor

Sosyal Demokrasi Derneği her yıl insan hakları alanında yaptığı çalışmalar veya bu alanda verdiği mücadele ve insan hakları konusundaki duyarlılıklarıyla öne çıkan kişi veya kurumlara yönetim kurulu kararıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde “SDD İnsan Hakları Ödülü” veriyor.

Sosyal Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu, 2021 yılı SDD İnsan Hakları Ödülü’nün oybirliğiyle Türk Tabipleri Birliği’ne verilmesine karar verdi.

SDD tarafından yapılan açıklamada ödülün “pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının gösterdikleri özverili çalışma ve TTB’nin yaşam hakkı için verdiği mücadele nedeniyle” bu yıl Türk Tabipleri Birliği’ne verileceği ifade edildi. Ödül Türk Tabipleri Birliği adına TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya takdim edilecek.

2021 i̇nsan hakları ödülü türk tabipleri birliği'ne veriliyor
2021 İnsan Hakları Ödülü Türk Tabipleri Birliği’ne veriliyor

Sosyal Demokrasi Derneği’nin açıklaması şöyle:

TTB, insan hakları konusundaki duyarlılığı, insan haklarından taviz vermeyen duruşu ve mücadelesi ile tüm kamuoyunun vicdanında yer edinmiş bir meslek örgütümüzdür. 

2020 yılı başından itibaren herkesi etkileyen pandemi döneminde en büyük yük ve sorumluluk sağlık çalışanlarımıza düşmüştür. İnsan üstü bir mücadele ve büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren sağlık emekçilerimizden çok sayıda kişi salgından etkilenerek görevleri başında hayatlarını kaybetmiştir.

Türk Tabipleri Birliği bu süreçte tüm engellemelere rağmen en önemli insan hakkı olan yaşam hakkı için büyük bir mücadele vermiştir.

Bu yılki ödülü, meslek örgütü olarak yaşam hakkı için verdikleri mücadele ve pandemi dönemindeki özverili çalışmalarıyla tüm sağlık emekçileri adına Türk Tabipleri Birliği’ne vermekten onur duyarız.

SDD 2021 İnsan Hakları Ödülü, 10 Aralık 2021 tarihinde saat 17.00’de Şehit Gönenç Caddesi No:16 Maltepe – Çankaya/Ankara adresindeki Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde Türk Tabipleri Birliği adına TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya takdim edilecek.

Ödülü, törene katılacak olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve SDD Genel Başkanı Sami Doğan verecekler.

SDD İnsan Hakları Ödül Programı çerçevesinde Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği Kurucu Genel Başkanı Kemal Akkurt “İnsan Haklarımız” konulu konferansta konuşacak.

Program:

  • 17.00   Açılış
  • 17.10   SDD Genel Başkanı Sami Doğan’ın konuşması
  • 17.20   CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun konuşması
  • 17.40   Ödül Töreni ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın konuşması
  • 17.50   Konferans – İnsan Haklarımız
    Av. Kemal Akkurt (Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği Kurucu Genel Başkanı)

Yorum yapın